Използвате една и съща гъба, за да почистите цялата баня   Дезинфекциращите

...
Използвате една и съща гъба, за да почистите цялата баня
 
Дезинфекциращите
Коментари Харесай

Дразнещите хигиенни навици у дома, с които трябва да се разделите- втора част

Използвате една и съща гъба, с цел да почистите цялата баня

 

Дезинфекциращите кърпички за еднократна приложимост са чудесни за бързо избърсване на мивката в банята. Но те надали съдържат задоволително дезинфектант за разчистване на цяла баня. Докато стигнете до тоалетната седалка и дръжките, дезинфекционните качества изчезват и вие просто разпространявате бактерии от една повърхнина на друга.

За да бъде дейно почистването, кърпичката би трябвало да съдържа задоволително дезинфекционна влага, тъй че повърхността да остане мокра най-малко четири минути. За изцяло разчистване използвайте няколко кърпички или чиста забрадка и задоволително дезинфектант и воден разтвор.

Минавайте тоалетната паница с обособена гъба, която изхвърляйте незабавно след приложимост. 

 

Натрупвате мръсните съдове в мивката

Колко време ще отнеме, с цел да поставите употребяваната паница в съдомиялната, вместо в мивката? Оставянето на мръсни съдове в мивката е идеалното място за размножаване на бактерии и е джакпот за гладни инсекти. Научете всички в семейството да слагат съдовете в съдомиялната машина или да ги измият на момента. Не е мъчно, въпрос на навик… ползвате, изплаквате, слагате в миялната. Натрупаните съдове основават доста повече работа – остатъците по тях засъхват, сложени един върху различен, те се цапат взаимно, а за похлупак получавате и мръсна мивка. 

 

Ходите с обувки у дома

Нужни са едвам няколко секунди, с цел да се събуете, а чистенето с прахосмукачка и моп може да отнеме и часове. 

Да не приказваме за бактериите и микробите, които ще проникват в жилищните пространства. Осигурете комфортно място за събуване наоколо до входа на дома ви – скамейка или стол. Можете да поставите тава за мокри или кални обувки, с цел да не се разтичат по плочките ви.

Друга честа неточност, която обезсмисля събуването е да оставите чехлите там, където държите обувките или в непосредствена непосредственост, по този начин подметките им към този момент не са чисти. Когато почиствате цялата къща, не забравяйте да минете и подметките на домашните чехли, с цел да не разнесете боклука още веднъж. Оставете калцуни до входа, с цел да ги предоставите на гостите или на техника. 

 

Съхранявате препаратите неправилно 

Прекарвате ли половината от избраното време за разчистване, пробвайки се да намерите подобаващите почистващи средства и принадлежности? Това е неприятен табиет, който елементарно се трансформира.

 

Съберете нужните за разчистване консумативи за всяка част от вкъщи и ги съхранявайте покрай тази зона. Почистващите препарати за баня могат да се слагат в дребна пластмасова чанта и да се прибират на рафт или под мивката. Създайте две кошници с консумативи, в случай че имате бани на горния и долния етаж.

 

Дръжте продуктите и инструментите за разчистване на прахуляк и мебели дружно. Перилните препарати оставете наоколо до пералното помещение. Ако имате деца, не забравяйте да обезопасите.

 

Затрупвате хладилника с артикули

Отваряте вратата му и не можете да откриете нищо? Или би трябвало да извадите всичко, с цел да намерите това, което търсите? Не знаете с какво разполагате и най-после се озовавате с три кашкавала – един нов от магазина плюс най-малко два мухлясали в дъното на рафта? Това демонстрира, че не подхождате рационално към продуктите, хабите ги, а за похлупак прибирате и доста останки, които няма да бъдат употребявани.

Неправилно съхраняваната храна предизвиква растежа на плесен и бактерии и прави почистването на хладилника доста по-голяма задача, в сравнение с би трябвало да бъде. Изходът е явен: Купувайте единствено нужното по лист с концепцията какво ще го вършиме, да вземем за пример какво ще сготвите в идващите 2-3 дни, използвайте първо останалите наличия, преди да извършите идващия огромен пазар. 

Подреждайте продуктите по местата им, с лице на етикетите, с цел да знаете с какво разполагате. Поставяйте ги в подобаващи кутии и съдове за предпазване, а не открити или инцидентно захвърлени.

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР